Vintage Wallpaper // Adobe Photoshop

Un tutorial simplu despre cum să faceţi un wallpaper vintage pentru monitorul vostru cu ajutorul Photoshop-ului sau Illustrator-ului şi cu un font cursiv.

Pentru început creaţi o imagine nouă în Photoshop, de dimensiunile monitorului vostru, sau orice alte dimensiuni doriţi, preferabil cu background transparent, pentru că-l vom crea mai târziu.

Activaţi Horizontal Type Tool (T) şi scrieţi o literă majusculă (A, R, K, sau oricare altă literă cu mai multe linii şi înflorituri) cu fontul Monotype Corsiva (sau alt font cursiv la îndemână). Acest font (Monotype Corsiva) ar trebui să se găsească automat în sistemele de operare Windows (XP, Vista, 7). Dar puteţi încerca şi cu fonturile de la Linotype Zapfino.

Daţi duplicate la layerul cu litera scrisă şi răsturnaţi layerul pe orizontală (Edit > Transform > Flip Horizontal).

Potriviţi “oglinda” creată lângă litera originală aşa cum consideraţi de cuviinţă.

Apoi luaţi grupul de două litere, faceţi-i copie (ALT+mouse drag), şi mai răsturnaţi-l odată, doar că de data asta vertical (Edit > Transform > Flip Vertical). Şi potriviţi grupul răsturnat deasupra sau dedesubtul grupului original aşa cum consideraţi a fi bine.

Grupaţi aceste 4 layere (Selectaţi layerele apoi daţi CTRL+G).

După care multiplicaţi grupul pe suprafaţa întregii imagini, la distanţe egale, la fel ca pătratele pe tabla de şah.

2

După ce aţi aranjat formele pe imagine, creaţi un layer nou pe care să-l folosiţi drept fundal. Aranjaţi layerul în spatele tuturor celor deja existente (selectaţi şi apăsaţi Ctrl+Shift+[ ).

Desenaţi un gradient radial cu trecere uşoară de la o culoare deschisă la una închisă.

4

şi modificaţi Blending Mode pentru figurile din litere pe unul din modurile Overlay sau Soft Light. Dacă efectul nu este suficient de satisfăcător, modificaţi culoarea literelor (selectaţi toate layerele cu text şi alegeţi culoarea din panoul Character să fie albă, de exemplu, sau orice altă culoare deschisă).

6De asemenea, încercaţi şi experimentaţi cu fonturile. Mai jos vedeţi cum arată aceeaşi imagine cu fontul Zapfino three:

5

Şi, dacă vreţi să modificaţi culoarea gradientului de pe fundal, fără a vă chinui cu slider-uri şi alte opţiuni de a alege culori, creaţi un Adjustment Layer cu Hue/Saturation (Layer – New Adjustment Layer – Hue/Saturation – OK) deasupra layerului de fundal, şi modificaţi culorile.

7

Cam atât pentru azi.
Spor şi inspiraţie!

Vintage Wallpaper

676FansLike
574FollowersFollow
84FollowersFollow
515FollowersFollow
2,890SubscribersSubscribe

Mai vezi și astea

Efect de ploaie – Adobe Photoshop

Salutări tuturor! Astăzi vom încerca să creăm un simplu efect de ploaie. Nivel: începător. Cerințe: Orice...