Creează-ți cont de WordPress!

Felicitări! Ți-ai făcut email și vrei să pășești pe tărâmurile pline de fani și urmăritori! Pe lângă conturile de Facebook și Twitter sau poate TikTok pe care vei dori să le creezi, să ai un blog pe wordpress înseamnă să ai un loc unde să-ți expui gândurile ca lumea să te cunoască (altfel decât pe Facebook, Twitter sau TikTok).

Pentru a-ți creea un cont și un blog pe wordpress, însă, sunt necesari mai mulți pași decât pentru o inregistrare simplă pe email sau pe rețelele de socializare.

Apăsați pe Get Started în dreapta sus sau pe butonul din mijlocul paginii.

Completați formularul cu informațiile necesare și apăsați pe butonul de creare a contului.

Pe următoarea pagină, după apăsarea butonului roz, vi se va cere să alegeți domeniul blogului.

Domeniul este cuvântul care stă în adresa site-ului tău: numesite.wordpress.com

Acesta nu poate fi schimbat. Recomand să alegeți un nume care să nu fie super-popular, pentru că va fi greu să găsiți un nume de domeniu liber deja.

Atenție la zona marcată cu galben. Există doar o singură opțiune care se oferă complet gratuit. Celelalte opțiuni sunt fie cu preț redus, fie cu preț întreg, dar vor costa bani pentru a fi înnoite peste un an. În cazul în care NU doriți să achitați bani pentru blogul vostru și vreți să rămâneți la versiunea gratuită (Free), apăsați pe butonul Select din dreptul acesteia.

După ce veți selecta adresa site-ului vostru, veți fi dus pe pagina care vă va întreba despre un plan de plată. Pentru că WordPress este, totuși, o afacere, opțiunea gratuită nu este atât de evidentă, din acest motiv fiți atenți și citiți atenți ce scrie pe ecran înainte de a activa ceva.

După cum observați, opțiunea gratuită este în partea superioară a paginii. Apăsați pe ea.

Dacă ați făcut totul corect, site-ul este aproape gata. Au mai rămas câteva chestii de completat.

Apăsați pe butonul roz „Get started” pentru a trece la partea finală a setării site-ului.

1. Setați numele site-ului.

Apăsând pe butonul „Name your site” se va deschide pagina pentru setări generale a paginii voastre. Acolo completați câmpurile după cum considerați necesar. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru asta.

După ce ați completat formularul, reveniți la pagina de bază (apăsând pe butonul respectiv în procesul de completare) și continuați setarea.

Acum vi se va cere să completați pagina de acasă (Homepage).

Apăsând pe „Edit homepage” veți fi direcționați către editorul de pagini unde vi se va face o scurtă prezentare a modulului de editare din WordPress.

După ce ați făcut modificările necesare (asta dacă nu vreți să vă faceți o pagină personalizată mai târziu), apăsați pe previzualizare (dreapta sus) să vedeți cum va fi aspectul paginii modificate de voi.

Apăsați pe butonul roz „Visit site”. Veți fi direcționați pe prima pagină a site-ului proaspăt creat.

În partea de sus a paginii veți vedea că site-ul încă nu este public. Respectiv se cere să intrați pe email să confirmați adresa de email ca să lansați site-ul.

Pe email trebuie să fi primit un mesaj de confirmare. Intrați și confirmați emailul.

După ce ați confirmat emailul, veți fi aduși înapoi la pagina de setări inițiale, unde vi se va propune să faceți un meniu. Puteți amâna pentru moment această acțiune.

După aceasta veți putea să lansați site-ul, iar acesta va deveni public.

Dar, înainte de asta, WordPress oricum vă va cere, încă o dată, să cumpărați domeniu și spațiu de stocare. Alegeți ultima opțiune din listă „Skip purchase”.

După asta apăsați, încă o dată, pe opțiune de continuare gratis din fruntea paginii.

Felicitări! Acum ai site pe WordPress!

676FansLike
574FollowersFollow
84FollowersFollow
515FollowersFollow
2,890SubscribersSubscribe

Mai vezi și astea

Liste HTML

Autorul tutorialului: Oleg Andronic. În HTML pot fi create 3 feluri de liste. Toate listele descrise...