Stickere vectoriale desenate în Illustrator

De câteva zile mai mulţi oameni întreabă cum se face un sticker.

Aici explic modul în care poate fi creat un asemenea sticker în Illustrator.

Creaţi un document nou. De exemplu un pătrat cu latura de 500px.

Acum, luaţi instrumentul Ellipse Tool (L). Ca să alegeţi acest instrument, ţineţi apăsat pe icon-ul meniului, şi peste 1 secundă va apărea submeniul de unde veţi alege instrumentul necesar.

Desenaţi un cerc exact (ţineţi apăsat pe Shift, apoi click şi trageţi figura cu mouse-ul). După care daţi grosimea liniei cercului la 5-7 pixeli.

Acum trageţi un Guide de pe rigla orizontală pentru a împărţi partea inferioară a cercului în două, cam la 1/5 sau 1/6 din înălţimea întregii figuri. Dacă nu aveţi activată rigla, apăsaţi pe Ctrl+R pentru a o afişa pe ecran.

Următorul pas ar putea presupune să faceţi zoom ceva mai mare, pentru a mări exactitatea operaţiunii ce urmează.

Înainte, însă, de a trece la acest pas, asiguraţi-vă că guide-ul este blocat de la editare. Daţi click dreapta pe foaia goală şi puneţi bifă în dreptul la Lock Guides.


Selectaţi cu Selection Tool (V) cursorul de culoare neagră – cercul creat. Alegeţi instrumentul Pen Tool (P) şi adăugaţi câte un punct la intersecţia guide-ului cu linia cercului.

Acum alegeţi instrumentul Selection Tool (V) şi, ţinând apăsat ALT, mişcaţi cercul la dreapta O SINGURĂ DATĂ cu ajutorul săgeţilor de la tastatură. Aceasta va crea o copie a cercului. Readuceţi copia înapoi pe cercul 1 (suprapuneţi cercurile). Pentru uşurinţă, schimbaţi culoarea cercului al doilea.

După care, cu ajutorul Pen Tool, ştergeţi punctele Stânga, Dreapta şi Sus, de pe cercul Roşu.

Rezultatul ar trebui să arate cam aşa:

A mai rămas puţin. Rămâneţi pe cercul roşu. Activaţi instrumentul Direct Selection Tool (A)cursorul de culoare albă.

Ţineţi apăsat Alt+Shift şi apucaţi de mânerele punctelor din dreapta şi stânga sus, după care îndreptaţi-le pe guide, în interiorul cercului.

După ce aţi obţinut semicercul roşu, răsturnaţi figura pe orizntală (Click Dreapta > Transform > Reflect).

Aliniaţi baza semicercului inversat pe guide-ul creat la începutul lecţiei.

În continuare vom efectua aproximativ aceleaşi operaţii de până acum. Selectaţi cercul Negru. Cu ajutorul Pen Tool (P) ştergeţi punctul de JOS al cercului negru.

Cu ajutorul Direct Selection Tool (A) închideţi mânerele punctelor de jos în interiorul cercului negru. Ţineţi apăsat Alt+Shit în timpul aceste operaţiuni.

Acum a rămas să corectăm colţurile figurii roşii, ca acestea să nu încurce viitorului nostru sticker.

Pentru aceasta deschidem panoul Stroke (Window > Stroke sau Ctrl+F10) şi alegeţi opţiunea pentru Corner: Bevel Join. Nu uitaţi că trebuie să aveţi obiectul selectat pentru a-i atribui aceste modificări.

Iar acum punctul final: modificarea culorii sau gradientului de interior a stickerului şi a liniei de contur a acestuia.

Selectaţi ambele figuri, activaţi culoarea Liniei (Stroke) din panoul Tools şi, din meniul Color, alegeţi Alb.

După această manevră, selectaţi fiecare figură independent şi stabiliţi-i culoarea sau gradientul de care aveţi nevoie pe INTERIOR.

Selectaţi figura mare şi atribuiţi-i un Drop Shadow (Effect > Stylize > Drop Shadow). Pentru a vedea cum va arăta efectul final puteţi pune bifă pe Preview.

Şi, ultima acţiune: Rotiţi grupul de două obiecte la 45 de grade (selectaţi ambele obiecte > click dreapta > transform > rotate > 45).

Aceasta este tot. Experimentaţi cu gradele de rotaţie a imaginii, la fel şi cu nuanţele de culori utilizate.

Succes!

678FansLike
574FollowersFollow
84FollowersFollow
526FollowersFollow
1,530SubscribersSubscribe

Mai vezi și astea

Gradient Mesh tool // Adobe Illustrator

Neaţa! După o lungă pauză de creaţie şi tutoriale, iată că revin la activitatea de...

3D în Adobe Illustrator