Realizarea unei reflexii în Photoshop

Am început această săptămână cu bine şi continuăm pe aceeaşi notă. Azi vă fac cunoştinţă cu un alt băiat care a decis să împartă din cunoştinţele sale câte ceva. Împreună am realizat tutorialul de mai jos. Îl cheamă Alex (alexx_G pe torrentsmd.com) şi este din oraşul Cahul. Din spusele lui, designul grafic este ceea ce îl pasionează. Alex susţine anul acesta examenele de bacalaureat. Îi ţinem pumnii şi-i urăm succes, şi citim tutorialul pregătit de dânsul.

 

Salut! Deseori în lucru cu grafica sunt importante detaliile pe care le credem obișnuite și nu prea atragem atenția la ele, însă acestea sunt foarte importante. De exemplu, reflexia unui text sau a unei imagini, figuri – elementar, dar important. Mulți începători găsesc greutăți la acest capitol. Deci, de ce avem nevoie: orice versiune de Photoshop și dorința de a experimenta.

Paşii de realizare sunt simpli:

1. Facem un document nou, sau lucrăm într-unul deja existent (pe layer nou).

2. Scriem textul nostru. (Dacă aveţi nevoie, puteţi să-i atribuiţi diverse efecte, etc., textul din exemplul meu are aplicat Stroke.)

3. Dublăm layerul cu text (Ctrl+J) și le rasterizăm ambele.
Notă. Dacă vrem să păstrăm layerul cu text, nerasterizat, pentru a-l putea edita mai târziu, putem păstra o copie a acestuia. Dacă vrem să modificăm numele unui layer în Photoshop, apăsăm dublu-click pe nume, apoi scriem titlul nou, după care dăm Enter.

4. Layerul reflexie îl “răsturnăm” pe verticală (Ctrl+T > Flip Vertical). După aceasta, cu ajutorul instrumentului Move Tool (V) plasăm layerul cu textul răsturnat sub layerul cu text normal.
Notă: Pentru a putea lucra pe un layer, acesta trebuie să fie selectat din panoul Layers.

5. Acum aflându-ne pe layerul cu reflexie, alegem instrumentul Rectangle Selection Tool

Apoi, din meniu alegem Select > Modify > Feather (Shift+F6) şi scriem în caseta apărută raza de pixeli pe care atribuim feather-ul. Lungimea razei depinde de dimensiunile imaginii noastre, mai spaţiul pe care îl ocupă, orizontal şi vertical, layerul afectat de selecţie. De exemplu, dacă layerul are înălţimea de 150-200 pixeli, vom pune un feather de 40-50 de pixeli.

6. Featherul atribuit în pasul anterior face ca selecţia noastră să nu fie dură, în aşa fel încât pixelii atribuiţi de noi în Feather îndeplinesc funcţia unui gradient. Adică de la marginea selecţiei până la 40-50 px în interiorul selecţiei (cifra scrisă la pasul anterior) programul stabileşte o regulă prin care orice modificare apărută în interiorul selecţiei, să treacă, treptat spre zero, pe distanţa stabilită anterior.

De exemplu, în pasul acesta trebuie să apăsaţi, de la tastatură, DELETE. Aceasta va şterge o parte din layerul cu reflexie. Dar, după cum veţi observa, ştergerea imaginii are loc treptat, în aşa fel în interiorul selecţiei imaginea este mai ştearsă, iar la marginea selecţiei imaginea este aproape neatinsă. Aceasta este funcţia feather-ului aplicat de noi mai înainte.

Pentru efect vizual, am adăugat un gradient pe fundalul imaginii.

Notă: Dacă aţi avut ceva efecte atribuite imaginii iniţiale, aveţi grijă ca aceste efecte să fie, la fel, reflectate în imaginea răsturnată.

Previous articleBlueprint Wallpaper
Next article3D Text în Photoshop
678FansLike
574FollowersFollow
84FollowersFollow
526FollowersFollow
1,540SubscribersSubscribe

Mai vezi și astea

Picătură de ploaie // Adobe Photoshop

Noroc, eu sunt Roman, designer grafic la o companie de publicitate şi promovare din...