Crearea unei texturi transparente noise

Până şi în ziua de azi, cea mai populară textură în web design ramâne a fi textura de tip noise. În tutorialul dat o să creez o textură transparentă care poate fi aplicată pe orice culoare de fundal folosind CSS (Cascading Style Sheet). Din punct de vedere geometric, noise este mult mai complex ca orice element în 2 dimensiuni (fie punct, linie sau dreptunghi) şi efectul acestuia este neregulat, deci şi transparenţa acestui effect la fel e neregulată. Scopul nostru e să transformăm transparenţa din neregulată în uniformă.

Creăm un document nou:

Facem dublu click pe layer-ul de background pentru a-l debloca şi redenumi:

Convertim layer-ul dat îintr-un layer ce suporta “smart filters” Filter > Convert for Smart Filters (dacă vă folosiţi de o versiune veche de Photoshop care nu are funcţia dată, treceţi direct la următorul pas).

Acum adaugăm efectul noise (Filter > Noise > Add Noise…):

În fereastra aparută facem setările din imagine:

Amount: 10
Distribution: Uniform
Monochromatic: Yes

Creăm încă un layer şi îl redenumim în “noise_fin”:

Acum separam un ten de noise de tot restul ca să obţinem o textură fără fundal pe care am putea să o reutilizăm pe viitor în mai multe proiecte de design.
Pentru aceasta navigam pe Select > Color range.

Observăm că indicatorul mouse-ului s-a transformat în pipeta. Cu ajutorul acesteia alegem un ten din imagine (click pe un pixel de ten mai închis din imaginea cu noise-ul creat anterior) şi ajustăm setările ca în imaginea de mai jos.

Ne asigurăm că layer-ul selectat este “noise_fin”.

Navigăm pe Edit > Fill.

Ajustăm setările ca pe imagine. Regula de aur aici este urmatoarea: Filtrul de culoare întunecată se face pentru fundaluri de culoare deschisă şi viceversa.

Textura e creată, trebuie doar să ascundem layer-ul primar “Noise” şi să ajustăm opacitatea layer-ului “noise_fin” la 5%.

Verificăm textura noastră creând un layer de fundal de ten deschis sau implementând textura pe o pagină web deasupra fundalului dorit.

 Pentru Design Tutorials, Adrian (Avantgardian)

681FansLike
574FollowersFollow
84FollowersFollow
542FollowersFollow
1,460SubscribersSubscribe

Mai vezi și astea

Picătură de ploaie // Adobe Photoshop

Noroc, eu sunt Roman, designer grafic la o companie de publicitate şi promovare din...